به نام خالق زیبایی ها

خدایا بگذار هرکجا تنفراست بذرعشق بکارم و هرکجا آزادگی هست، ببخشایم.

به نام خالق زیبایی ها

خدایا بگذار هرکجا تنفراست بذرعشق بکارم و هرکجا آزادگی هست، ببخشایم.

به نام خالق زیبایی ها

سلام. من دانش آموز سال سوم دبیرستان علامه طباطبایی هستم.
هدف من از راه اندازی این وبلاگ، آشنایی بیشتر با اصول دینی ،امامان شیعه و نشانه های قرآنی است.
امیدوارم مورد استفاده شما عزیزان قرار گیرد.

۱۰ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

ستاره شناسان بیشتر کهکشان ها را از روی شکلشان طبقه بندی می کنند. چون کهکشان ها یا مارپیچی یا بیضی شکل هستند. کهکشان مارپیچی مثل یک دیسک با یک برآمدگی در مرکزش است. این دیسک مشابه یک فرفره است. بازوان مارپیچی روشن دارد که از برآمدگی مرکزی به صورت پیچ پیچی به اطراف ادامه دارد. همه کهکشان های مارپیچی می گردند، ولی به آهستگی. برای مثال کهکشان راه شیری هر 250 میلیون سال یک بار یک دور گردشش را کامل می کند.

 

کلاستر کروی

خوشه کروی، جمعیتی متشکل از گروه هایی از ستارگان است که به وسیله نیروی جاذبه محکم  کنار هم نگه داشته می شوند. این خوشه کروی یکی از متراکم ترین خوشه های شناخته شده در کهکشان راه شیری است

ستارگان جدید از گاز و گرد و غبار موجود در داخل کهکشان های مارپیچی تشکیل می شوند. گروه های کوچک تر ستارگان موسوم به خوشه های کروی اغلب کهکشان های مارپیچی را احاطه می کنند. یک خوشه کروی حدود یک میلیون ستاره دارد.

شکل کهکشان های بیضوی، از کره های کامل تا گویچه های صاف متغیر است. نوری که از کهکشان بیضی شکل خارج می شود، در مرکز بیشتر است و به تدریج در مناطق خارجی تر کهکشان ضعیف تر می شود. کهکشان های بیضوی نسبت به کهکشان های مارپیچی گرد و غبار و گاز کمتری دارند و به نظرمی رسد تعداد کمی از ستارگان جدید در آنها شکل می گیرد.

 

کهکشان های نوع سوم کهکشان های بی قاعده هستند که شکل ساده ای ندارند. بعضی از آنها بیشتر حاوی ستارگان آبی و ابرهای گازی هستند اما گرد و غبار کمی دارند. کهکشان "ابرهای ماژلانی" از این نوع هستند. بعضی دیگر از کهکشان های بی قاعده بیشتر از ستارگان روشن جوان و گاز و گرد و غبار تشکیل شده اند.

 

کهکشان ها هماهنگ با یکدیگر حرکت می کنند. گاهی به طور اتفاقی دو کهکشان به قدری به هم نزدیک می شوند که نیروی جاذبه هر یک شکل دیگری را تغییر می دهد. کهکشان ها حتی ممکن است با هم تصادف کنند. اگر کهکشان هایی که به  سرعت در حال حرکتند با هم تصادف کنند، ممکن است به طور مستقیم از میان هم عبور کنند یا یک کمی برهم اثر بگذارند یا اصلاً اثر نگذارند.

 

کهشکان بی قاعده

در کهکشان های بی قاعده مثل  SextanA، اشکال ساده ای مثل مارپیچ یا بیضی شکل دیده نمی شود

 


به هر صورت حتی کهکشان هایی که کند حرکت می کنند هم با هم تصادف می کنند. آنها ممکن است به داخل یک کهکشان بروند و با آن یکی شوند و به کهکشانی تبدیل شوند که بزرگ تر از کهکشان های اولیه است. چنین یکی شدن هایی می تواند کلاف های مارپیچی از ستارگان به وجود آورد که ممکن است بیش از 100000 سال نوری به داخل فضا گسترش پیدا کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ دی ۹۴ ، ۱۶:۴۶
هومن دارینی

کهکشان سیستمی از ستارگان، گرد و غبار و گاز است که به وسیله نیروهای جاذبه ای، کنار یکدیگر نگه داشته می شوند. انواع کهکشان ها عبارتند از: کهکشان های مارپیچی (با بازو)، بیضوی (بدون بازو) و بی قاعده (بدون تقارن گردشی).

کهکشان مارپیچی

کهکشان مارپیچی به شکل فرفره است. با بازوهایی مارپیچی که از یک برآمدگی مرکزی به خارج پیچ خورده اند. کهکشانی که در عکس می بینید، به نام M100 شناخته می شود و خیلی شبیه به کهکشان راه شیری ما است. کهکشان راه شیری مجموعه ای از ستارگان، گرد و غبار و گاز در اطراف مرکزش دارد. (عکس از ناسا)

کهکشان ها طیف پیوسته ای از انرژی از خود ساطع می کنند که شامل بعضی امواج رادیویی، اشعه ایکس، اشعه مادون قرمز و اشعه ماورای بنفش است. زمین، خورشید و بقیه منظومه شمسی ما یک بخش بسیار کوچک از کهکشان راه شیری هستند. کهکشان راه شیری کهکشانی مارپیچی است.

 

کهکشان راه شیری فقط جزیی از یک گروه کهکشانی به نام "گروه محلی" است. در داخل گروه محلی، کهکشان راه شیری با سرعت حدود 300 کیلومتر درثانیه حرکت می کند (به سمت صورت فلکی ویرگو).

 

نزدیک ترین کهکشان به کهکشان ما، ممکن است کهکشان قوس (ساگیتاریوس، Sagittarius) باشد که حدود 80000 سال نوری از ما فاصله دارد. "ابر ماژلانی بزرگ" کهکشان نزدیک دیگر به کهکشان ما است.

 

دانشمندان تخمین می زنند که بیش از 100 میلیارد کهکشان در جهان قابل مشاهده ما پخش شده باشند. ستاره شناسان با تلسکوپ از میلیون ها کهکشان عکس برداری کرده اند.

 

دورترین کهکشانی که تاکنون عکس برداری شده، معادل ده میلیارد تا 13 میلیارد سال نوری از کهکشان ما فاصله دارد. یک سال نوری فاصله ای است که نور در خلأ در یک سال طی می کند (حدود 5.88 تریلیون مایل یا 9.46 تریلیون کیلومتر).

 

قطر کهکشان ها از چند هزار تا نیم میلیون سال نوری متغیر است. کهکشان های کوچک کمتر از یک میلیارد ستاره دارند. کهکشان های بزرگ بیش از یک تریلیون ستاره دارند. کهکشان راه شیری قطری حدود 100000 سال نوری دارد. در کهکشان راه شیری حدود 100 میلیارد ستاره وجود دارد. منظومه شمسی ما حدود 25000 سال نوری از مرکز کهکشان راه شیری فاصله دارد.

 

تنها سه کهکشان در خارج از کهکشان راه شیری با چشم غیر مسلح قابل مشاهده هستند. مردم در نیمکره شمالی می توانند کهکشان آندرومدا (Andromeda) که حدود دو میلیون سال نوری با ما فاصله دارد را ببینند. مردم در نیمکره جنوبی می توانند ابر ماژلانی بزرگ را ببینند که حدود 160000 سال نوری از زمین فاصله دارد و ابر ماژلانی کوچک که حدود 180000 سال نوری از زمین فاصله دارد نیز قابل مشاهده است.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ دی ۹۴ ، ۱۶:۴۴
هومن دارینی

 آیا در متون دینی به وجود موجودات فضایی در کرات دیگر آسمان، اشاره ای شده؟ و آیا باور به وجود آنها لازم است؟

در برخی آیات قرآن و نیز برخی روایات، به وجود موجوداتی ‏زنده در آسمان اشاره شده است. برخی مفسران و قرآن پژوهان در این باره به برخی آیات و روایات استدلال کرده‌اند که به برخی از آنها اشاره می شود:

« و من آیاته خلق السموات و الارض و ما بث فیهما من دابة و هو علی جمعهم اذا یشاء قدیر»(شوری/29)‎
‏« و از نشانه‌های [قدرت] اوست آفرینش آسمانها و زمین و آنچه از [انواع] جنبنده در میان آن دو ‏پراکنده است و او هر گاه بخواهد برگرد آوردن آنان تواناست.»‏
از عبارت "وَ ما بَثَّ فِیهِما مِنْ دابَّةٍ" (آنچه در آسمان و زمین از جنبندگان گسترده است) می توان برداشت نمود که موجودات زنده دیگری در آسمانها نیز وجود دارد.
در تفسیر نمونه ذیل این آیه آمده است:
"دابة" هم موجودات زنده ذره ‏بینى را شامل مى ‏شود که داراى حرکت ظریف و مرموزى است و هم حیوانات غول‏ پیکرى که ده ها متر طول و ده ها تن وزن دارد. از نکات قابل ملاحظه ‏اى که از این آیه استفاده مى‏ شود این است که دلالت بر وجود انواع موجودات زنده در آسمانها دارد، گرچه هنوز دانشمندان به صورت قاطعى در این زمینه قضاوت نمى ‏کنند، همین قدر سربسته مى‏ گویند: در میان کواکب آسمان به احتمال قوى ستارگان زیادى هستند که داراى موجودات زنده ‏اند، ولى قرآن با جمله "وَ ما بَثَّ فِیهِما مِنْ دابَّةٍ" (آنچه در آسمان و زمین از جنبندگان گسترده است)، با صراحت این حقیقت را اعلام مى ‏دارد که در پهنه آسمان نیز جنبندگان زنده فراوان است.

در حدیث معروفى از امیر مؤمنان امام على بن ابى طالب نقل شده است که فرمود:
هذه النجوم التی فى السماء مدائن مثل المدائن التی فى الارض مربوطة کل مدینة الى عمود من نور؛ این ستارگانى که در آسمان است شهرهایى همچون شهرهاى زمین دارد، هر شهرى با شهر دیگر (هر ستاره ‏اى با ستاره دیگر) با ستونى از نور مربوط است. (سفینة البحار/ج 2/ص574).

علامه طباطبائی در ذیل آیه 29 شوری می فرماید: ظاهر آیه این است که در آسمانها خلقی از جنبندگان (دواب) مثل روی زمین وجود دارد. (المیزان/ج‏18/ص58)
در مجموع می توان گفت در این باب در آیات و روایات اشارات متعددی وجود دارد اما توجه داشته باشید که این مسأله از ضروریات دینی نیست لذا باور به آن الزامی ندارد.
پرسش:
در متون دینی اشاراتی دال بر اینکه «در آسمان ها و کرات دیگر موجوداتی زندگی می کنند» وجود دارد. آیا این موجودات از انسان پیشرفته تر هستند؟ آیا آنها هم مانند انسان هوشمند هستند؟

پاسخ:
در این مورد نمی توان با قاطعیت اظهار نظری نمود، اما از آنجا که:

1- انسان اشرف مخلوقات است (اسراء/70)
2- زمین و موجوداتش در تسخیر بالقوه او قرار داده شده اند (برخی را تا کنون تسخیر نموده و قدرت تسخیر بقیه موجودات را هم بالقوه دارد) (بقره/29 ، حج/65 ، انبیا/79 و...)

بنابراین شاید از این نظر بتوان گفت که: انسان از سایر موجودات عالم، دست کم در بخش قوه و نیروهایی که خدای سبحان در جسم و جان او به ودیعه نهاده، برتر و پیشرفته تر است.

همانطور که قبلا عرض کردم در پاره ای از آیات و روایات، اشاراتی به وجود موجوداتی ذی شعور در نقاط دیگر عالم شده است اما کیفیت، ‌جنس و نوع و میزان هوش و ... آنها، در هاله ای از ابهام پوشیده است و زیاد به این مطلب پرداخت نشده است؛ شاید به این دلیل که پذیرش چنین موجوداتی (به فرض صحت اینگونه روایات)،‌ که دور از دسترس انسانهای زمینی هستند،‌ برای مردم سخت است؛ علاوه اینکه: اطلاع یا عدم اطلاع از وجود آنها تفاوتی در روال معمول زندگی انسان ایجاد نمی کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ دی ۹۴ ، ۱۶:۴۱
هومن دارینی

با توجّه به آیات قرآن، امکان حیات و زندگی در کرات و سیّارات دیگر (غیر از زمین) وجود دارد؟

از برخی آیات قرآن کریم، می‌توان فهمید که در کرات دیگر، آثار حیات وجود دارند و در آنجا موجودات زندگی می‌کنند؛ از جمله، خداوند متعال می‌فرماید: « وَمِنْ آیَاتِهِ خَلْقُ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ وَمَا بَثَّ فِیهِمَا مِنْ دَابَّةٍ وَهُوَ عَلَى جَمْعِهِمْ إِذَا یَشَاءُ قَدِیرٌ »[1] و از نشانه‌های «قدرت» اوست، آفرینش آسمان‌ها و زمین و آن چه از «انواع» جنبنده ها در آن دو پراکنده هستند...» از آیة مذکور می‌توان استفاده کرد که در کرات و فضا و آسمان‌های دیگر، ممکن است موجودات متحرک و زنده‌ای وجود داشته باشند.[2]


در آیة دیگری می‌فرماید: « اللَّهُ الَّذِی خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَمِنَ الأرْضِ مِثْلَهُنَّ یَتَنَزَّلُ الأمْرُ بَیْنَهُنَّ... »[3] «خداوند، کسی است که هفت آسمان را آفرید و از زمین مانند آن‌ها را، فرمانش، در میان آن‌ها، پیوسته نازل می‌شود.» مفسران احتمال داده‌اند که مراد از «هفت»، تکثیر باشد، ‌یعنی؛ زمین‌های متعدد و نه هفت زمین. به همین خاطر دانشمندان می‌گویند: کرات دیگری وجود دارند که مانند کرة زمین‌اند و بر گرد خورشید گردش می‌کنند و مرکز حیات و زندگی هستند، در هر جامعه ای اگر ‌حیات و زندگی ثابت شود، معلوم می‌شود که موجوداتی در آن جا هستند.[4]

 

در جای دیگر قرآن کریم می‌فرماید: « وَرَبُّکَ أَعْلَمُ بِمَنْ فِی السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ...»[5]«پروردگار تو، از حال همة کسانی که در آسمان‌ها و زمین هستند، آگاه‌تر است.»

 

براساس برخی روایات اسلامی، در کرات آسمانی هم، موجوداتِ زنده وجود دارد. امام باقر (ع) می‌فرماید: «انجیل من وراء قمرکم هذا اربعین قمراً ما بین قمر الی قمر مسیرة اربعین یوماً فیها خلقٌ کثیر ما یعلمون انجیل الله خلق آدم اولم یخلقه»[6] از پسِ این ماه شما، چهل ماه دیگر وجود دارد که بین هر ماه تا ماه دیگر، مسافت چهل روز فاصله است. در آن‌ها آفریدگان فراوانی وجود دارند که نمی‌دانند؛ آیا خداوند آدم را (در زمین) آفریده یا نیافریده است.»؟


آن چه در پایان قابل بیان است، این است که: در روایات آمده است، «الف الف عالم» وجود دارد یعنی هزاران عالم وجود دارد و موجودات اعم از مجرد و غیر مجرد در آن زندگی دارند ولی هم اکنون انسان ها بدان ها دسترسی ندارند. ممکن است در آینده، بسیاری از کرات کشف گردد و قابل زیستن هم باشد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ دی ۹۴ ، ۱۶:۳۴
هومن دارینی

تصویر زیر مربوط به کهکشان مارپیچی ESO 498 - G5  در فاصله 100 میلیون سال نوری از زمین است که توسط هابل ناسا شکار شده است.ستارگان جوان در این کهکشان به رنگ آبی وستارگان پیرتر به رنگ زرد در تصویر دیده می شوند که در مدارهای در حال چرخش هستند.

 کهکشان مارپیچی شامل تعداد زیادی ستاره هستند که بصورت مارپیچی به دور سیاهچاله مرکزی کهکشان در حال چرخش هستند این چرخش تا زمانی که ستاره خود نابود شود یا به درون افق رویداد سیاهچاله سقوط بنماید که در نهایت باعث بلعیده شدن ستاره توسط سیاهچاله یا سیاهچاله مرکزی کهکشان می شود ادامه پیدا خواهد کرد.یک نکته دیگر نیز این است که ستاره های جوان در کیهان همیشه به رنگ آبی دیده می شوند ولی با نزدیک شدن به مرکز کهکشان و با گذشتن عمر آنها کم نورتر شده و به رنگ زرد در می آیند.

در سوره الکتویر آیات 15 و 16 نوشته شده :

فَلَا أُقْسِمُ بِالْخُنَّسِ ﴿۱۵﴾الْجَوَارِ الْکُنَّسِ ﴿۱۶﴾سوگند به اختران گردان حرکت می‏کنند و از دیده‏ها پنهان می‏شوند.

در این آیه خداوند به همه موارد بالا به نوعی اشاره کرده است مثلا واژه گردان می تواند به چرخش و حرکت ستارگان مربوط باشد یا واژه پنهان شدن می تواند به کم نور شدن مردن در طول زمان یا بلعیده شدن ستارگان توسط سیاهچاله مرکزی کهکشان مربوط باشد.که باعث می شود از دید ما مخفی شوند علاوه بر آن این آیه بر حرکت ستاره ها نیز دلالت دارد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ دی ۹۴ ، ۱۶:۳۱
هومن دارینی

قبلا در چند پست بطور مفصل در باره سیاهچاله ها در قرآن نوشته ایم این پست در ادامه پست های قبلی است.

همانطور که می دانیدسیاهچاله ها مکان هایی در جهان هستند که به دلیل وجود جرم و در نتیجه گرانش شدید هر چیزی حتی نور را که از افق رویداد آنها عبور کند در نهایت به داخل خود می کشند.سیاهچاله ها عموما ستاره های اطراف خود را به داخل خود می کشند و می خورند در نتیجه ستاره نابود و تیره و تار می شود.معمولا همه کهکشان ها از جمله کهکشان راه شیری دارای یک سیاهچاله بزرگ در مرکز کهکشان خود هستند.سیاهچاله ها دارای جرمی معادل میلیون ها تا میلیاردها برابر خورشید ما هستند و به طور مستقیم قابل مشاهده نیستند و تنها به وسیله اشعه ایکس و گاما ساطع شده در نتیجه بلعیدن ستاره ها و اثر آنها در محو شدن ستاره ها و اجسام قابل مشاهده هستند.تصویر زیر شبیه سازی سقوط و خورده شدن یک ستاره در داخل یک سیاهچاله است.

در سوره الطور آیه ۴۹ نوشته شده است : 

وَمِنَ اللَّیْلِ فَسَبِّحْهُ وَإِدْبَارَ النُّجُومِ ﴿۴۹﴾ و [نیز] پاره‏اى از شب و در فروشدن ستارگان تسبیح‏گوى او باش

در سوره نجم آیه ۱ نوشته شده است :

وَالنَّجْمِ إِذَا هَوَى ﴿۱﴾سوگند به اختر [= قرآن] چون فرود مى‏آید

همچنین در آیات مختلف دیگری نیز به این موضوع اشاره شده است که با مراجعه به این لینک می توانید آنها را مشاهده بنمایید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ دی ۹۴ ، ۱۶:۲۵
هومن دارینی

سیاهچاله ها مکان هایی در جهان هستند که به دلیل وجود جرم و در نتیجه گرانش شدید هر چیزی حتی نور را که از افق رویداد آنها عبور کند در نهایت به داخل خود می کشند.سیاهچاله ها عموما ستاره های اطراف خود را به داخل خود می کشند و می خورند در نتیجه ستاره نابود و تیره و تار می شود.معمولا همه کهکشان ها از جمله کهکشان راه شیری دارای یک سیاهچاله بزرگ در مرکز کهکشان خود هستند.سیاهچاله ها دارای جرمی معادل میلیون ها تا میلیاردها برابر خورشید ما هستند و به طور مستقیم قابل مشاهده نیستند و تنها به وسیله اشعه ایکس و گاما ساطع شده در نتیجه بلعیدن ستاره ها و اثر آنها در محو شدن ستاره ها و اجسام قابل مشاهده هستند.تصویر زیر شبیه سازی سقوط و خورده شدن یک ستاره در داخل یک سیاهچاله است.

در سوره الطور آیه ۴۹ نوشته شده است : 

وَمِنَ اللَّیْلِ فَسَبِّحْهُ وَإِدْبَارَ النُّجُومِ ﴿۴۹﴾ و [نیز] پاره‏اى از شب و در فروشدن ستارگان تسبیح‏گوى او باش

در سوره نجم آیه ۱ نوشته شده است :

وَالنَّجْمِ إِذَا هَوَى ﴿۱﴾سوگند به اختر [= قرآن] چون فرود مى‏آید

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ دی ۹۴ ، ۱۶:۲۸
هومن دارینی

سیاهچاله ها قسمت هایی در فضا هستند که در آن قسمت ها فضا و زمان به دلیل وجود گرانش شدید خمیده می شود و هر جسمی حتی نور وارد افق رویداد سیاهچاله ها شود توانایی فرار از انها را را ندارد و به دلیل گرانش شدید در آن نقطه در نهایت به درون سیاهچاله کشیده و محو می شود.

یکی از اجسامی که در فضا به فراوانی توسط سیاهچاله ها کشیده می شود ستارگان هستند که وقتی وارد افق رویداد سیاهچاله می شوند به داخل سیاهچاله کشیده و در نهایت محو می شوند و بعد از خورده شدن آنها ئسط سیاهچاله از آنها اشعه ایکس و گاما ساطع می شود.

در مرکز کهکشان راه شیری و سایر کهکشان ها ما نیز یک سیاهچاله غولپیکر وجود دارد که ستاره هایی به آن نزدیک شوند را می بلعد.

تصویر زیر شبیه سازی خورده شدن یک ستاره توسط یک سیاهچاله است.

همچنین از دیدگاه فیزیکی در سیاهچاله ها بعد زمان و مکان بصورت سایر نقاط نیست و بعد زمان وجود ندارد و بعد مکان نیز بدلیل گرانش شدید شکافته و خمیده می شود.نظریاتی وجود دارد که گفته می شود سیاهچاله ها دروازه هایی از کائنات ما به کائنات های موازی دیگر هستند. 

در سوره  المرسلات آیات ۸ و ۹ نوشته شده است :

فَإِذَا النُّجُومُ طُمِسَتْ ﴿۸﴾وَإِذَا السَّمَاء فُرِجَتْ﴿۹﴾پس وقتى که ستارگان محو شوند﴿۸﴾ و آنگاه که آسمان بشکافد ﴿۹﴾ 

در سوره الإنفطار آیات اول و دوم نوشته شده است: 

إِذَا السَّمَاء انفَطَرَتْ ﴿۱﴾وَإِذَا الْکَوَاکِبُ انتَثَرَتْ ﴿۲﴾
آنگاه که آسمان زهم بشکافد﴿۱﴾و چون ستارگان فروریزند﴿۲﴾

در هر دوآیه خداوند به شکافته شدن آسمان اشاره کرده اند که همانطور که اشاره شد این موضوع به سیاهچاله ها اشاره می کند که مانند یک بریدگی لباس در سطح فضا هستند که در آن قسمت فضا و زمان بریده می شود.و در قسمت دوم خداوند به ریخته شدن ستارگان اشاره می کند که به سقوط ستاره به درون سیاهچاله اشاره دارد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ دی ۹۴ ، ۲۰:۳۰
هومن دارینی

اخترشناسان ستارگان و سایر اشیا آسمانی را با استفاده از نورهایی که از آنها به ما می رسند مشاهده می نمایند ولی در جهان هستی نیز استثناهایی وجود دارند که در آسمان ها قابل مشاهده نیستند و دانشمندان به وسیله اثر آنها یا اشعه ایکس و گاما آنها را مشاهده می کنند:

سیاهچاله ها :سیاهچاله ها مکان هایی در فضا و زمان محسوب می شوند که همه اجسامی را که وارد افق رویداد آنها می شود حتی نور را به خود جذب می کنند و هیچ چیزی حتی نور نیز توانایی فرار از آنها را ندارد.در نتیجه قابل مشاهده نیستند و دانشمندان از طریق افق رویداد آنها و ستاره ها و اجسامی که به درون آنها کشیده می شوند به وجود آنها پی می برند.

ماده تاریک: یک ماده فرضی است که دانشمندان می گویند بخشی از جرم جهان قابل مشاهده مربوط می شود.ماده تاریک هیچ تعاملی با نور یا امواج الکترومغناطیسی ندارد و نور را جذب نمی کند و با تلسکوپ قابل مشاهده نیست و گفته می شود ماده تاریک در مراکز کهکشان ها و خود کهکشان ها به مقدار زیادی یافت می شود.

انرژی تاریک:ماده ای است که گفته می شود 74 درصد جهان را شامل می شود و باعث انبساط شتابدار جهان می شود.

بوزون هیگز:بوزون هیگز یک ذر بنیادی است که جرم اجسام ناشی از این ذره است و در ابتدا توسط پیترهیگز پیشنهاد شد و در سال 2012 دانشمندان با استفاده از ذرات شتاب دهنده هادرونی وجود هیگز را اثبات نمودند.

بروی زمین:میکروب ها باکتری ها و ویروس ها و قارچها و اتم ها و مولکول ها و ...

 

در سوره النمل آیات ۲۵ و ۲۶ نوشته شده است :

تا براى خدایى که نهان را در آسمانها و زمین بیرون مى‏آورد و آنچه را پنهان مى‏دارید و آنچه را آشکار مى‏نمایید مى‏داند سجده نکنند(۲۵)داوندی که معبودی جز او نیست، و پروردگار و صاحب عرش ‍ عظیماست.(۲۶) 

  • در آیه خداوند به اشیا پنهان اشاره شد که امروزه با استفاده از ابزراهایی وجود آنها برای ما آشکار می شود.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ دی ۹۴ ، ۱۹:۱۹
هومن دارینی

سیاهچاله ها قسمتی از جهان هستند که در انها به دلیل وجود جاذبه شدید حتی نور مرئی نیز توانایی فرار از آن را ندارد.و در مورد نحوه شکل گیری سیاهچاله ها وقتی یک ستاره می میرد دو احتمال وجود دارد یک یک انفجار ابرنواختری در آن رخ می دهد یا به سیاهچاله تبدیل می شود که در نهایت بقایای ستاره تبدیل به سیاهچاله می شود.سیاهچاله ها بطور مستقیم قابل تشخیص نیستند زیرا نور مرئی توانایی فرار از آن را ندارد و دانشمندان به وسیله جاذبه شدید آن را تشخیص می دهند.

در آیه 17 سوره بقره نوشته شده است که:

مَثَلُهُمْ کَمَثَلِ الَّذِی اسْتَوْقَدَ نَارًا فَلَمَّا أَضَاءتْ مَا حَوْلَهُ ذَهَبَ اللّهُ بِنُورِهِمْ وَتَرَکَهُمْ فِی ظُلُمَاتٍ لاَّ یُبْصِرُونَ ﴿۱۷﴾

 آنها  همانند کسی هستند که آتشی افروخته ولی هنگامی که آتش اطراف خود را روشن ساختخداوند آن را خاموش می‏کند، و در تاریکی وحشتناکی که چشم کار نمی‏کند آنها را رها می‏سازد.


همانطور که می دانید جنس ستاره ها از آتش است و ستاره نیز اطراف خود را روشن می کند و وقتی ستاره می میرد یا خاموش می شود تبدیل به سیاهچاله می شود و سیاهچاله ها اجسام بسیار تاریکی هستند که حتی نور نیز توانایی فرار از آنها را ندارد و شاید تعبیر قرآن از تاریکی وحشتناک سیاهچاله ها بوده اند.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ دی ۹۴ ، ۱۶:۳۴
هومن دارینی